FxPro Help Centre: HANDEL & EXECUTIE

Wat is VWAP?

VWAP staat voor 'Volume Weighted Average Price' en is van toepassing op marktuitvoeringsorders.

Als het gevraagde volume niet allemaal beschikbaar is tegen dezelfde prijs, zal de order automatisch het maximale volume uitvoeren tegen de beste beschikbare prijs, en vervolgens het resterende volume tegen de volgende beste prijs, enzovoort. Er wordt dan een gemiddelde van al deze prijzen genomen, wat de prijs is waartegen het order wordt uitgevoerd (de VWAP).

Alle stoporders zijn, zodra ze zijn getriggerd, onderworpen aan 'Marktuitvoering', wat betekent dat FxPro automatisch alle beschikbare liquiditeit tegen de best mogelijke prijzen samenvoegt en je stoporders tegen de eerst beschikbare VWAP-prijs uitvoert. De VWAP-prijs kan op, boven of onder de door u gevraagde prijs liggen.

Zie de relevante sectie van ons beleid voor Or-deruitvoering: Marktuitvoering Or-der Marktorder is de intentie om te kopen of te verkopen tegen de huidige marktprijs, afhankelijk van de beschikbare liquiditeit. In het geval dat er niet genoeg liquiditeit is aan de bovenkant van het boek om de marktorder van een cliënt in te vullen, zal het systeem automatisch het volume samenvoegen dat wordt ontvangen van externe liquiditeits-/prijsaanbieder(s) en de marktorder uitvoeren tegen de 'Volume-Weighted Average Price' ('VWAP'), afhankelijk van de beschikbare liquiditeit op het moment van de uitvoering.

Voorbeeld:

De afbeelding hierboven toont een momentopname van de Diepte van de Markt voor EURUSD.

De rechterkant toont ASK-prijzen (prijs waartegen je koopt)

De linkerkant toont BID-prijzen (prijs waartegen u verkoopt)

Elk niveau toont het volume dat beschikbaar is op elk prijsniveau. Bijvoorbeeld, een transactie van 2,50 lots of lager, ontvangt de hoogste prijs (de eerste rij prijzen). En voor handelsgroottes daarboven wordt de totale prijs berekend op basis van de prijsniveaus en de volumes die voor elk niveau beschikbaar zijn.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat we 8 lots (800k eenheden van EUR) willen verkopen. De order wordt als volgt uitgevoerd:

250,000 * 1.16520 = 291,300

500,000 * 1.16519 = 582,595

50,000 * 1.16518 = 58,259

Vervolgens tel je alle niveaus bij elkaar op = 932.154 en deel je dit door je handelsomvang in eenheden

932.154 / 800.000 = 1,16519 (afgerond op 5 decimalen)

Was This Article Helpful?