Handelsvoorwaarden

Platform
cTrader
cTrader
MT4
MT5
Executie
Martexecutie
Martexecutie
cTraderSpreads + 0,35$ per verhandelde 10.000
Minimum: 0.70Gemiddeld: 0.91
Market Hours*Open Now
Market Hours*Open Now
Limit en Stop niveau0 points
Gebruikte Marge (1:100 hefboom verhouding) in US Dollar1000 CHF X USDCHF Rate
Minimale contractgrootte1000 CAD (0.01 lots)
Minimale stapgrootte voor toename van contractgroottes1000 CAD
Margevereisten om een lock posititie te openen*0

* Alleen als Margeniveau > 100%

De gemiddelde spreads voor elk platform worden dagelijks bijgewerkt om het gemiddelde van de vorige dag weer te geven. Hoewel FxPro probeert om concurrerende spreads aan te bieden tijdens alle handelsuren, moeten klanten er rekening mee houden dat deze kunnen variëren en onderhevig zijn aan onderliggende marktomstandigheden. Het bovenstaande wordt alleen ter indicatie gegeven. Klanten wordt geadviseerd om belangrijke nieuwsaankondigingen op onze Economische Kalender te controleren, die onder andere kunnen leiden tot een verbreding van de spreads.

De bovenstaande spreads zijn van toepassing onder normale handelsomstandigheden. FxPro heeft het recht om de bovenstaande spreads in overeenstemming met de marktomstandigheden volgens de ‘Algemene Bedrijfsvoorwaarden’ aan te passen.

Het valutapaar CAD/CHF verwijst naar de wisselkoers tussen de Canadese dollar en de Zwitserse frank. In dit paar is CAD de basisvaluta en CHF de quotevaluta. Dit paar geeft aan hoeveel Zwitserse Franken er nodig zijn om één Canadese Dollar te kopen.

De Canadese Dollar is de zevende meest verhandelde valuta ter wereld en de Zwitserse Franc staat hoog aangeschreven vanwege zijn status als safe-haven valuta. Een veilige haven is een valuta waar investeerders zich toe wenden in tijden van marktvolatiliteit of economische onzekerheid, waardoor de Zwitserse frank een vitaal onderdeel is van de wereldeconomie.

De Canadese economie is sterk afhankelijk van de export van natuurlijke hulpbronnen, met name olie. Daarom kan de waarde van de Canadese dollar en het paar CAD/CHF worden beïnvloed door schommelingen in de olieprijzen. Wanneer de olieprijzen stijgen, wordt de Canadese dollar meestal sterker, wat er op zijn beurt voor kan zorgen dat het paar CAD/CHF stijgt.

Aan de andere kant is de Zwitserse economie sterk ontwikkeld, gediversifieerd en servicegericht. De Zwitserse Nationale Bank, de centrale bank van Zwitserland, staat bekend om haar beleid van monetaire stabiliteit, wat vaak resulteert in een sterke Zwitserse frank.

Bovendien kunnen rentewijzigingen door de Bank of Canada en de Swiss National Bank het CAD/CHF paar beïnvloeden. Als de Bank of Canada bijvoorbeeld de rente verhoogt, zou de Canadese dollar sterker kunnen worden ten opzichte van de Zwitserse frank, wat zou kunnen leiden tot een waardestijging van het CAD/CHF paar.

Handelen in CAD/CHF brengt, net als elk valutapaar, risico's met zich mee en vereist zorgvuldige bestudering van de markt en begrip van de economische factoren die prijsbewegingen kunnen beïnvloeden. Diversificatie en een solide risicomanagementstrategie zijn de sleutel tot succesvol handelen in dit pair. Het is ook vermeldenswaard dat het paar minder liquide kan zijn in vergelijking met de belangrijkste paren, wat kan leiden tot grotere spreads en meer volatiele prijsbewegingen.