Handel in CFD's op metalen

Handel in CFD’s op metaalkoersen en ontdek nieuwe handelsmogelijkheden

Prijswinnende NDD Executie

Alle transacties van cliënten worden uitgevoerd zonder tussenkomst van de Dealing Desk1. De meeste transacties worden razendsnel uitgevoerd in minder dan 13 milliseconden, met vorig jaar wel 3.468 uitgevoerde transacties per seconde.

Meer te weten te komen over ons executie model

Most orders filled in <13 ms

Tot 7.000 orders uitgevoerd per seconde

Uiterst lage vertraging tussen co-locatie datacentrum

Kies uw crypto platform

We bieden onze klanten een breed scala aan desktop-, web- en mobiele handelsplatformen, waaronder het FxPro platform, MetaTrader 4, MetaTrader 5 en cTrader.

Vergelijk de kenmerken en functionaliteiten van onze handelsaccounts met de Platform Vergelijkingstabel.

PlatformsPlatforms

Handelen in CFD's betekent niet alleen handelen in valuta's, aandelen en indices, maar ook handelen in edelmetalen. De populairste edelmetalen op de markt zijn natuurlijk goud en zilver.

Goud is de meest liquide asset, omdat het erg gevoelig is voor economische en financiële veranderingen (met name het stijgen/dalen van de Amerikaanse rente). Het heeft een hoge correlatie met de belangrijkste wereldvaluta's: de euro en de dollar.

Soms is deze correlatie met belangrijke valuta's negatief (de euro vertoont bijvoorbeeld een stijgende trend terwijl goud daalt). Het komt echter af en toe voor dat de koersen van de Australische dollar een positieve correlatie hebben met de grafiek van GOUD (beide gaan bijvoorbeeld omhoog).

Factoren die de koersen beïnvloeden

De handel in metalen wordt beïnvloed door seizoenen, marktvolume en stijgende/dalende trends gedurende de dag. Als algemene regel geldt dat tradingbeslissingen moeten worden genomen op basis van gegevens van de Economische Kalender en het is het beste om statistieken uit Amerika en China te volgen.

argentum

De wereldwijde industrie speelt een grote rol in de handel in edelmetalen: zilvermijnbedrijven en de belangrijkste kopers van zilver creëren de markt ervoor. Daarom is het belangrijk om niet alleen het algemene hightech- en metaalmijnnieuws te volgen, maar ook aandacht te besteden aan regionale gebeurtenissen bij het voorspellen van prijsbewegingen. Problemen met de productie van edelmetalen of nieuwe investeringen in de sector zijn zaken die overeenkomstige marktschommelingen kunnen veroorzaken. De prijs van zilver hangt bijvoorbeeld af van de belangrijkste factoren van de wereldeconomie - inflatie, groei van het BBP, herfinancieringstarieven en beslissingen van de wereldwijde centrale banken. Tijdens perioden van economische onrust stijgen de prijzen van edelmetalen, omdat steeds meer beleggers hun kapitaal willen beschermen tegen koortsachtige veranderingen op de valutamarkt.

Bovendien zeggen experts dat zilver geen onbeperkte bron is, wat betekent dat de prijs in de loop van de tijd constant zal stijgen - de analisten voorspellen dus een verdere opwaartse trend.

Als vuistregel geldt dat goud en zilver negatief reageren op de groei van aandelenindexen, waardoor de aantrekkelijkheid van edelmetalen als 'veilige activa' afneemt.

argentum

Wat de handel in Platina betreft, is de belangrijkste factor die de ruilwaarde beïnvloedt het evenwicht tussen vraag en aanbod. In tegenstelling tot goud, dat in zijn puurste vorm wordt gedolven, bestaat platina alleen in de vorm van een legering met andere metalen, omdat het proces van extractie en scheiding ingewikkeld en energieverslindend is. Daarom is de wereldwijde jaarlijkse productie van platina slechts ongeveer 5 miljoen troy ounces, wat niet veel is in vergelijking met de jaarlijkse goudproductie, die 17 keer hoger is, en zilver, dat 100 keer hoger is.

Platina heeft specifieke eigenschappen waardoor dit metaal in veel industrieën gevraagd wordt, hoewel ongeveer 40% wordt gebruikt in de autoproductie.

De wereldwijde vraag en aanbod van metalen heeft een grote invloed op hun waarde. Als de vraag toeneemt, stijgen de metaalprijzen en omgekeerd - als de vraag zwak is, daalt de waarde van edelmetalen. Dit effect treedt echter vooral op de langere termijn op en verandert niets aan de kortetermijnprijzen.

De waarde van goud wordt ook beïnvloed door grote schommelingen in de economie, veroorzaakt door het BBP, werkloosheidsrapporten en productieactiviteit, wanneer marktdeelnemers de voorkeur geven aan de zogenaamde 'veilige' activa, die Edelmetalen zijn.

China heeft een leidende positie in de productie van edelmetalen zoals goud, koper, aluminium, etc. en het is belangrijk om deze cijfers in de gaten te houden.

Beurshandel

De grootste internationale locaties voor de handel in edelmetalen zijn Londen, New York en Shanghai. Andere locaties hebben een kleiner aandeel in de handel in edelmetalen.

london

De London Metal Exchange (LME) is gespecialiseerd in intermediaire transacties met non-ferrometalen. De geschiedenis is verbonden met grondstoffen die van overzee naar het Verenigd Koninkrijk kwamen voor de productie van tin en koper. De beurs begon in 1877 met de handel in koper. Er werden kortetermijncontracten afgesloten voor drie maanden, de tijd die de metalen nodig hadden om van Singapore en Zuid-Amerika naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

newyork

De New York Mercantile Exchange (NYMEX) is een termijnmarkt. Een van haar divisies is de COMEX, die zich bezighoudt met het kopen en verkopen van opties en futures op non-ferro en Precious Metals: goud, zilver, aluminium, koper en andere metalen. Op de NYMEX worden jaarlijks ongeveer 15.000 beurstransacties met metalen uitgevoerd.

shanghai

De Shanghai Gold Exchange is het grootste en een van de toonaangevende handelsplatformen voor edelmetalen ter wereld. De beurs is opgericht in 2002 en heeft de status van een non-profitorganisatie. Zowel Chinese bedrijven als buitenlandse banken hebben het recht om deel te nemen. Edelmetaalhandel wordt voornamelijk uitgevoerd met opties en futures op goudbullions.

Handelen in edelmetalen op CFD's met FxPro begint met een eenvoudige registratie. Klik gewoon op de knop Registreren bovenaan deze pagina en volg de instructies. Je zult dan in staat zijn om je nieuwe account te financieren (verschillende handige online methodes met 0% commissie beschikbaar). Je kunt ook oefenen met het handelen in de Metalen markten op een gratis demo account voordat je overgaat op live trades.

Handel CFD's op edelmetalen met FxPro!

Handel metalen bij FxPro

Het handelen in metaalkoersen stelt investeerders in staat om hun portfolio uit te breiden met long en short posities op goud- en zilverkoersen. Wij verzekeren dat uw orders uitgevoerd worden voor de meest accurate en concurrerende prijzen. De goudkoers is hoger dan de Zilverkoers, maar beide koersen hebben sterke prijsbewegingen.

Het handelen van metaalkoersen wordt vaak als een investering in een veilige haven beschouwd, vooral in tijden van economische onzekerheid. U zou kunnen oefenen in het handelen in metaalkoersen op een gratis demorekening voordat u erin handelt op uw echte rekening.

Een wereld aan mogelijkheden crypto vandaag

Handel vanuit één enkele handelsrekening met CFD’s op ruim 2100+ instrumenten verdeeld over een breed assortiment aan beleggingscategorieën.

1   Onderhevig aan ons Uitvoerbeleid voor Orders.