Handelsvoorwaarden

Platform
cTrader
cTrader
MT4
MT5
Executie
Martexecutie
Martexecutie
cTraderSpreads + 0,35$ per verhandelde 10.000
Minimum: 0.80Gemiddeld: 0.90
Market Hours*Open Now
Market Hours*Open Now
Limit en Stop niveau0 points
Gebruikte Marge (1:100 hefboom verhouding) in US Dollar1000 JPY X USDJPY Rate
Minimale contractgrootte1000 CAD (0.01 lots)
Minimale stapgrootte voor toename van contractgroottes1000 CAD
Margevereisten om een lock posititie te openen*0

* Alleen als Margeniveau > 100%

De gemiddelde spreads voor elk platform worden dagelijks bijgewerkt om het gemiddelde van de vorige dag weer te geven. Hoewel FxPro probeert om concurrerende spreads aan te bieden tijdens alle handelsuren, moeten klanten er rekening mee houden dat deze kunnen variëren en onderhevig zijn aan onderliggende marktomstandigheden. Het bovenstaande wordt alleen ter indicatie gegeven. Klanten wordt geadviseerd om belangrijke nieuwsaankondigingen op onze Economische Kalender te controleren, die onder andere kunnen leiden tot een verbreding van de spreads.

De bovenstaande spreads zijn van toepassing onder normale handelsomstandigheden. FxPro heeft het recht om de bovenstaande spreads in overeenstemming met de marktomstandigheden volgens de ‘Algemene Bedrijfsvoorwaarden’ aan te passen.

Het valutapaar CAD/JPY vertegenwoordigt de wisselkoers tussen de Canadese dollar en de Japanse yen. Dit paar laat zien hoeveel Japanse Yen er nodig zijn om één Canadese Dollar te kopen.

De Canadese Dollar, die vaak wordt beïnvloed door de prijs van ruwe olie vanwege de grote energiesector van Canada, is de zevende meest verhandelde valuta wereldwijd. Aan de andere kant wordt de Japanse Yen gezien als een safe-haven valuta, die wordt gezocht door investeerders in tijden van marktturbulentie of geopolitieke stress. Deze dynamiek kan het CAD/JPY paar bijzonder gevoelig maken voor wereldwijde economische verschuivingen.

Canada is een belangrijke exporteur van grondstoffen, waaronder olie. Daarom fluctueert de waarde van de Canadese dollar en dus ook het CAD/JPY paar vaak als reactie op veranderingen in de olieprijzen. Wanneer de olieprijzen stijgen, wordt de Canadese dollar over het algemeen sterker, wat kan leiden tot een stijging van de waarde van het paar CAD/JPY.

Japan heeft echter een economie die sterk afhankelijk is van de export, vooral in de auto- en elektronicasector. Daarom kan de Yen beïnvloed worden door de gezondheid van de wereldeconomie, handelsbalansen en het beleggerssentiment.

Een andere cruciale factor die invloed heeft op de CAD/JPY wisselkoers is het monetaire beleid van de centrale bank van elk land. Veranderingen in de rentetarieven van de Bank of Canada of de Bank of Japan kunnen de relatieve kracht van elke valuta beïnvloeden. Als de Bank of Canada bijvoorbeeld de rente verhoogt, dan zou de Canadese dollar kunnen appreciëren ten opzichte van de yen, wat leidt tot een stijging van het CAD/JPY paar.

Het is belangrijk om te onthouden dat het handelen in het CAD/JPY paar unieke risico's met zich meebrengt en een zorgvuldige analyse vereist van meerdere economische factoren. Traders moeten een robuuste risicomanagementstrategie hebben en overwegen om hun portefeuille te diversifiëren om potentiële verliezen te beperken. Tot slot kan dit pair minder liquide zijn dan de belangrijkste paren, wat kan resulteren in grotere spreads en meer prijsvolatiliteit.