Handelsvoorwaarden

Platform
cTrader
cTrader
MT4
MT5
Executie
Martexecutie
Martexecutie
cTraderSpreads + 0,35$ per verhandelde 10.000
Minimum: 0.70Gemiddeld: 1.07
Market Hours*Open Now
Market Hours*Open Now
Limit en Stop niveau0 points
Gebruikte Marge (1:100 hefboom verhouding) in US Dollar1000 JPY X USDJPY Rate
Minimale contractgrootte1000 CHF (0.01 lots)
Minimale stapgrootte voor toename van contractgroottes1000 CHF
Margevereisten om een lock posititie te openen*0

* Alleen als Margeniveau > 100%

The average spreads provided for each platform are updated on a daily basis to reflect the average for the previous day. Though FxPro attempts to provide competitive spreads during all trading hours, clients should note that these may vary and are susceptible to underlying market conditions. The above is provided for indicative purposes only. Clients are advised to check important news announcements on our Economic Calendar, which may result in the widening of spreads, amongst other instances.

De bovenstaande spreads zijn van toepassing onder normale handelsomstandigheden. FxPro heeft het recht om de bovenstaande spreads in overeenstemming met de marktomstandigheden volgens de ‘Algemene Bedrijfsvoorwaarden’ aan te passen.

Het valutapaar CHF/JPY verwijst naar de wisselkoers tussen de Zwitserse frank en de Japanse yen. Dit paar geeft aan hoeveel Japanse yen nodig is om één Zwitserse frank te kopen.

De Zwitserse frank wordt algemeen erkend als een safe-haven valuta, net als de Japanse yen. Deze valuta's hebben vaak de voorkeur van beleggers in tijden van economische onzekerheid of verhoogde marktvolatiliteit, omdat ze in dergelijke omstandigheden hun waarde behouden of zelfs in waarde stijgen. Daarom kan het CHF/JPY paar dienen als een barometer van het wereldwijde risicosentiment.

De Zwitserse economie is een van de meest stabiele ter wereld, met een sterke focus op sectoren zoals het bankwezen, de farmaceutische industrie en de verwerkende industrie. De toewijding van de Swiss National Bank (SNB) om lage inflatie en monetaire stabiliteit te handhaven, resulteert vaak in een robuuste Zwitserse frank.

Aan de andere kant is de economie van Japan de op twee na grootste ter wereld en sterk exportgericht, met toonaangevende industrieën zoals de auto-industrie en elektronica. Het economische beleid van Japan, vaak gericht op het bestrijden van deflatie en het bevorderen van economische groei, kan echter leiden tot een zwakkere yen.

Het monetaire beleid van de SNB en de Bank of Japan (BOJ) zijn belangrijke factoren die de CHF/JPY wisselkoers beïnvloeden. Als de SNB bijvoorbeeld de rentetarieven zou verhogen, zou de Zwitserse frank kunnen appreciëren ten opzichte van de yen, wat zou kunnen leiden tot een potentiële stijging van het CHF/JPY paar.

Concluderend, het verhandelen van het CHF/JPY paar vereist een goed begrip van de wereldwijde economische trends en het economische beleid in Zwitserland en Japan. Omdat beide valuta's als veilige havens worden beschouwd, kan het paar minder volatiel zijn dan andere, behalve in tijden van grote wereldwijde onzekerheid. Zoals bij elke investering is het ook bij het traden van dit pair van cruciaal belang om een uitgebreide risicomanagementstrategie te hebben.