Investeer verantwoordelijk. Investeer verantwoordelijk.CFD’s zijn complexe instrumenten en dragen een hoog risico om snel geld te verliezen van geld vanwege de hefboomwerking. 79.28% van de particuliere investeerders verliest geld bij deze aanbieder. Overweeg of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven uw geld te verliezen.

Swap Short: 0 Swap Long: 0
Laag: 0Spread {{platformType}} variabelHigh: 0
Wereldwijde sessietijden van aandelenbeurzen
Sydney
05:29 (Local)
Opens in 4h 21m
Tokyo
04:29 (Local)
Opens in 4h 31m
London
20:29 (Local)
Opens in 11h 31m
New York
15:29 (Local)
Closes in 0h 31m
No chart data
Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie of voorspelling voor de toekomst.

Handelsvoorwaarden

Platform
cTrader
cTrader
MT4
MT4 Fixed
MT5
Executie
Martexecutie
Martexecutie
cTraderSpreads + 0,35$ per verhandelde 10.000
Minimum: 0.70Gemiddeld: 1.18
Market Hours*Open Now
Market Hours*Open Now
Limit en Stop niveau0 points
Gebruikte Marge (1:100 hefboom verhouding) in US Dollar1000 CHF X USDCHF Rate
Minimale contractgrootte1000 EUR (0.01 lots)
Minimale stapgrootte voor toename van contractgroottes1000 EUR
Margevereisten om een lock posititie te openen*0

* Alleen als Margeniveau > 100%

** Abnormal market conditions refer to Section 10.6 in Order Execution Policy of FxPro Financial Services Ltd, in point 10.7 in Order Execution Policy of FxPro UK Limited and in point 10.6 in Order Execution Policy of FxPro Global Markets Ltd.

The average spreads provided for each platform are updated on a daily basis to reflect the average for the previous day. Though FxPro attempts to provide competitive spreads during all trading hours, clients should note that these may vary and are susceptible to underlying market conditions. The above is provided for indicative purposes only. Clients are advised to check important news announcements on our Economic Calendar, which may result in the widening of spreads, amongst other instances.

Vaste spreads zullen alleen van toepassing zijn op ‘Directe Orders’, alle andere ordertypes zullen onderhevig zijn aan het Uitvoeringsbeleid van Orders.

De bovenstaande spreads zijn van toepassing onder normale handelsomstandigheden. FxPro heeft het recht om de bovenstaande spreads in overeenstemming met de marktomstandigheden volgens de ‘Algemene Bedrijfsvoorwaarden’ aan te passen.

Het valutapaar EUR/CHF vertegenwoordigt de wisselkoers tussen de euro en de Zwitserse frank. Dit paar laat zien hoeveel Zwitserse Franken er nodig zijn om één euro te kopen.

De euro, beheerd door de Europese Centrale Bank (ECB), is de op één na meest verhandelde valuta ter wereld, terwijl de Zwitserse frank, beheerd door de Zwitserse Nationale Bank (SNB), wordt beschouwd als een veilige havenvaluta die vaak wordt gezocht door beleggers tijdens perioden van economische onzekerheid.

Monetaire beleidsbeslissingen van de ECB en SNB hebben een grote invloed op de EUR/CHF wisselkoers. Als de ECB bijvoorbeeld de rente verhoogt, terwijl de SNB de rente stabiel houdt, zou de euro waarschijnlijk in waarde stijgen ten opzichte van de Zwitserse frank, wat zou leiden tot een stijging van het EUR/CHF-paar. Omgekeerd, als de SNB de rente zou verhogen, zou de Zwitserse frank kunnen appreciëren, waardoor het EUR/CHF-paar zou dalen.

De economische gezondheid van de Eurozone en Zwitserland beïnvloedt het pair ook. Factoren zoals de groei van het BBP, werkloosheidscijfers, het consumentenvertrouwen en politieke stabiliteit kunnen veranderingen in de EUR/CHF wisselkoers veroorzaken.

De Zwitserse economie staat bekend om haar stabiliteit, met een sterke focus op sectoren als het bankwezen, de farmaceutische industrie en de verwerkende industrie. De economie van de Eurozone is daarentegen divers, met verschillende sterktes en kwetsbaarheden in de lidstaten. Dit verschil in economische structuren kan leiden tot een interessante dynamiek voor het paar EUR/CHF.

Daarnaast kan de status van de Zwitserse frank als safe-havenvaluta ervoor zorgen dat het EUR/CHF-pair fluctueert in tijden van wereldwijde economische onzekerheid. In dergelijke perioden kunnen beleggers kiezen voor de stabiliteit van de Zwitserse frank boven de euro, wat leidt tot een daling van het EUR/CHF paar.

Traden in het EUR/CHF paar vereist zorgvuldige overweging van deze factoren. Het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de economische gebeurtenissen in zowel de Eurozone als Zwitserland en een robuuste risicomanagementstrategie te hanteren, want forex trading brengt altijd risico's met zich mee.