Handelsvoorwaarden

Platform
cTrader
cTrader
MT4
MT4 Fixed
MT5
Executie
Martexecutie
Martexecutie
cTraderSpreads + 0,35$ per verhandelde 10.000
Minimum: 0.60Gemiddeld: 0.80
Market Hours*Open Now
Market Hours*Open Now
Limit en Stop niveau0 points
Gebruikte Marge (1:100 hefboom verhouding) in US Dollar1000 JPY X USDJPY Rate
Minimale contractgrootte1000 EUR (0.01 lots)
Minimale stapgrootte voor toename van contractgroottes1000 EUR
Margevereisten om een lock posititie te openen*0

* Alleen als Margeniveau > 100%

** Abnormal market conditions refer to Section 10.6 in Order Execution Policy of FxPro Financial Services Ltd, in point 10.7 in Order Execution Policy of FxPro UK Limited and in point 10.6 in Order Execution Policy of FxPro Global Markets Ltd.

De gemiddelde spreads voor elk platform worden dagelijks bijgewerkt om het gemiddelde van de vorige dag weer te geven. Hoewel FxPro probeert om concurrerende spreads aan te bieden tijdens alle handelsuren, moeten klanten er rekening mee houden dat deze kunnen variëren en onderhevig zijn aan onderliggende marktomstandigheden. Het bovenstaande wordt alleen ter indicatie gegeven. Klanten wordt geadviseerd om belangrijke nieuwsaankondigingen op onze Economische Kalender te controleren, die onder andere kunnen leiden tot een verbreding van de spreads.

Vaste spreads zullen alleen van toepassing zijn op ‘Directe Orders’, alle andere ordertypes zullen onderhevig zijn aan het Uitvoeringsbeleid van Orders.

De bovenstaande spreads zijn van toepassing onder normale handelsomstandigheden. FxPro heeft het recht om de bovenstaande spreads in overeenstemming met de marktomstandigheden volgens de ‘Algemene Bedrijfsvoorwaarden’ aan te passen.

Het valutapaar EUR/JPY vertegenwoordigt de wisselkoers tussen de euro en de Japanse yen. Het geeft aan hoeveel Japanse Yen nodig zijn om één Euro te kopen.

De euro, beheerd door de Europese Centrale Bank (ECB), is de op één na meest verhandelde valuta ter wereld, terwijl de Japanse yen, beheerd door de Bank of Japan (BoJ), wordt gezien als een veilige havenvaluta die vaak wordt gezocht door investeerders in tijden van onrust op de markten.

Het monetaire beleid van de ECB en de BoJ speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de EUR/JPY wisselkoers. Als de ECB bijvoorbeeld de rentetarieven verhoogt, terwijl de BoJ de tarieven ongewijzigd laat, kan de euro in waarde stijgen ten opzichte van de yen, wat leidt tot een stijging van het EUR/JPY paar. Omgekeerd, als de BoJ de rente verhoogt, zou de yen sterker kunnen worden, waardoor het paar EUR/JPY zou kunnen dalen.

De economische gezondheid en prestaties van de Eurozone en Japan kunnen dit valutapaar ook beïnvloeden. Belangrijke economische indicatoren zoals de groei van het BBP, inflatiecijfers, werkloosheidscijfers en het consumentensentiment kunnen de relatieve kracht van elke valuta beïnvloeden. Positieve economische cijfers uit de Eurozone zouden een boost kunnen geven aan de Euro, wat het EUR/JPY paar hoger zou kunnen duwen, en vice versa voor de Yen en de Japanse economie.

De exportgerichte economie van Japan, met belangrijke sectoren zoals de auto-industrie en elektronica, betekent dat de yen kan worden beïnvloed door de wereldwijde economische omstandigheden, handelsbalansen en het beleggerssentiment.

Daarnaast kan het EUR/JPY-paar, gezien de status van de yen als safe-havenvaluta, ook gevoelig zijn voor het wereldwijde marktsentiment. In tijden van marktonzekerheid apprecieert de yen vaak, wat een daling van het EUR/JPY paar tot gevolg kan hebben.

Handelen in het EUR/JPY paar vereist een grondig begrip van deze factoren, samen met het consequent volgen van economische gebeurtenissen in zowel de Eurozone als Japan. Zoals bij elke forex trading is het essentieel om een gedegen risicomanagement strategie te hanteren, vanwege de inherente marktrisico's.