Handelsvoorwaarden

Platform
cTrader
cTrader
MT4
MT5
Executie
Martexecutie
Martexecutie
cTraderSpreads + 0,35$ per verhandelde 10.000
Minimum: 59.50Gemiddeld: 81.50
Market Hours*Open Now
Market Hours*Open Now
Limit en Stop niveau0 points
Gebruikte Marge (1:100 hefboom verhouding) in US Dollar1000 ZAR X USDZAR Rate
Minimale contractgrootte1000 USD (0.01 lots)
Minimale stapgrootte voor toename van contractgroottes1000 USD
Margevereisten om een lock posititie te openen*0

* Alleen als Margeniveau > 100%

De gemiddelde spreads voor elk platform worden dagelijks bijgewerkt om het gemiddelde van de vorige dag weer te geven. Hoewel FxPro probeert om concurrerende spreads aan te bieden tijdens alle handelsuren, moeten klanten er rekening mee houden dat deze kunnen variëren en onderhevig zijn aan onderliggende marktomstandigheden. Het bovenstaande wordt alleen ter indicatie gegeven. Klanten wordt geadviseerd om belangrijke nieuwsaankondigingen op onze Economische Kalender te controleren, die onder andere kunnen leiden tot een verbreding van de spreads.

De bovenstaande spreads zijn van toepassing onder normale handelsomstandigheden. FxPro heeft het recht om de bovenstaande spreads in overeenstemming met de marktomstandigheden volgens de ‘Algemene Bedrijfsvoorwaarden’ aan te passen.

Het USD/ZAR valutapaar, dat staat voor de US dollar tegenover de Zuid-Afrikaanse rand, koppelt twee economieën met verschillende kenmerken. Als reservevaluta van de wereld is de US-dollar een benchmark op de financiële markten en zijn waarde weerspiegelt vaak de toestand van de wereldeconomie. Aan de andere kant is de Zuid-Afrikaanse rand de valuta van een opkomende economie, die sterk afhankelijk is van de export van natuurlijke hulpbronnen, vooral edelmetalen zoals goud en platina.

De USD/ZAR kan bijzonder volatiel zijn en is onderhevig aan verschillende factoren. Schommelingen in grondstofprijzen, politieke stabiliteit in Zuid-Afrika, economisch beleid in zowel de Verenigde Staten als Zuid-Afrika en algemene wereldwijde marktomstandigheden kunnen dit paar aanzienlijk beïnvloeden.

Samengevat biedt USD/ZAR kansen voor beleggers die blootstelling zoeken aan opkomende economieën en grondstoffenmarkten. Het vereist echter ook een beleggingsbenadering die de volatiliteit en bijbehorende risico's kan beheersen.