Handelsvoorwaarden

Platform
MT5
MT5
Executie
Martexecutie
Martexecutie
MT5Variabele spreads
Minimum: 34.00Gemiddeld: 69.52
Market Hours*Closed Now
Market Hours*Closed Now
TickerCEY.L
Limit en Stop niveau4
1 tick waarde per aandeel0.01 GBX
Minimale contractgrootte0.01 share
CommissieNo
Minimale prijsfluctuatie0.01 GBX
Minimale stapgrootte voor toename van contractgroottes0.01 share
Margevereisten om een lock posititie te openen*0
Maximale Handelsgrootte1000
Maximale blootstelling per aandeel per rekening, USD100 000

* Alleen als Margeniveau > 100%

De gemiddelde spreads voor elk platform worden dagelijks bijgewerkt om het gemiddelde van de vorige dag weer te geven. Hoewel FxPro probeert om concurrerende spreads aan te bieden tijdens alle handelsuren, moeten klanten er rekening mee houden dat deze kunnen variëren en onderhevig zijn aan onderliggende marktomstandigheden. Het bovenstaande wordt alleen ter indicatie gegeven. Klanten wordt geadviseerd om belangrijke nieuwsaankondigingen op onze Economische Kalender te controleren, die onder andere kunnen leiden tot een verbreding van de spreads.

De bovenstaande spreads zijn van toepassing onder normale handelsomstandigheden. FxPro heeft het recht om de bovenstaande spreads in overeenstemming met de marktomstandigheden volgens de ‘Algemene Bedrijfsvoorwaarden’ aan te passen.

Hoe we aandelen-CFD's uitvoeren

Wanneer u een CFD-positie in aandelen bij ons opent, wordt deze samengevoegd en gematched met posities van andere FxPro-klanten in dezelfde markt. Elk risico dat onze vooraf gedefinieerde interne limieten overschrijdt, wordt afgedekt met onze liquiditeitsverschaffers.

Minimale handelsgrootte

De minimale handelsgrootte voor Aandelen CFD's varieert afhankelijk van het specifieke aandeel, waarbij 1,0 lot gelijk is aan 1 aandeel.

FxPro Bedrijfsvoering

Aandelen-CFD's zijn geen fysieke aandelen en hebben dus geen stemrecht. Prijsaanpassingen kunnen worden toegepast om de impact van een bedrijfsactie op de handelsrekeningen van klanten te elimineren. Margevereisten kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen voor winstaankondigingen of bedrijfsacties.

Swaps

Swaprentes worden berekend op basis van de interbancaire rente van de basisvaluta van het onderliggende aandeel plus/minus een opslag (FxPro rente). Lange posities worden bijvoorbeeld belast met de relevante interbancaire rente plus de opslag, terwijl korte posities de relevante interbancaire rente minus de opslag en leenvergoeding ontvangen (afhankelijk van het korte belang van het onderliggende aandeel).

Handelsuren

De handelstijden voor aandelen worden bepaald door de markturen van de relevante beurs. Houd er echter rekening mee dat FxPro de opening van de markt met 1 minuut zal uitstellen en vroeg zal sluiten met 1 minuut om de verhoogde spreads tijdens deze tijden te vermijden. Daarom zijn de handelstijden als volgt:

UK/Europese Aandelen: 08:01-16:29
Amerikaanse Aandelen: 14:31 to 20:59
*Britse tijd

Dividenden

Dividenden Als je een open positie hebt op aandelen of indices aan het begin van de werkdag (Server Time 00:00), die samenvalt met de ex-date van de respectieve onderliggende waarde, wordt er een dividend uitgekeerd (of in rekening gebracht in het geval van shortposities). Voor koopposities is de betaling exclusief eventuele bronbelasting.
Bronbelastingen zijn afhankelijk van het land waar het aandeel gedomicilieerd is en klanten zijn verantwoordelijk voor het rapporteren van bronbelastingen in hun respectieve woonland.

Centamin PLC

Centamin PLC legde zijn fundamenten in 2009, hoewel de basis voor zijn meest prominente activa, de Sukari goudmijn, al veel eerder, in 1995, werd gelegd door de exploratie-inspanningen van SAMI El-Raghy. Dit project in Egypte heeft Centamin naar een prominente positie in de goudmijnsector gestuwd, met een reputatie verankerd in operationele uitmuntendheid en een robuuste kwaliteit van de activa.

De kernactiviteiten van Centamin draaien om de exploratie, ontwikkeling en ontginning van mineralen, met een duidelijke nadruk op goud. Terwijl het vlaggenschipproject de Sukari goudmijn blijft, een formidabele entiteit in de goudproductiesfeer, streeft het bedrijf onophoudelijk naar exploratieprojecten in de oostelijke woestijn van Egypte, met als doel nieuwe mogelijkheden aan te boren en de operationele portefeuille uit te breiden.

Hoewel de kernactiviteiten van Centamin diep geworteld zijn in Egypte, is het bedrijf ook daarbuiten aanwezig, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Dit wereldwijde netwerk maakt gestroomlijnde operaties mogelijk, voedt de relaties met belanghebbenden in verschillende rechtsgebieden en verbetert de operationele efficiëntie dankzij een rijke pool van internationale expertise.

Op de financiële markt is Centamin trots op zijn notering op zowel de London Stock Exchange als de Toronto Stock Exchange, respectievelijk onder de symbolen "CEY" en "CEE". Deze dubbele notering vergroot niet alleen de zichtbaarheid in de wereldwijde beleggersgemeenschap, maar biedt beleggers ook een robuust platform om in contact te komen met een bedrijf dat een rijk goudproductielandschap herbergt.

Samengevat komt Centamin PLC naar voren als een krachtpatser in de goudmijnsector, verweven met een rijke geschiedenis van exploratie en een standvastige focus op goud. Haar activiteiten, die diep geworteld zijn in de Egyptische gebieden maar wereldwijd weerklinken via haar aanwezigheid als bedrijf, naast een sterke positie op de beurs, presenteert Centamin als een veerkrachtige speler in het verhaal van de goudmijnbouw en biedt een gouden laan van mogelijkheden in het financiële landschap.

Centamin plc is a renowned gold mining company in the Arabian-Nubian Shield, listed on the FTSE 250 index.

It is based in London, Mount Pleasant, Alexandria and Jersey. Shares are traded on two exchanges at once: the London Stock Exchange and the Toronto Stock Exchange. However, CEY.L was first listed on the Australian Stock Exchange in 1970.

In 1999, through the takeover of Pharaoh Gold Mines, the Centamin Egypt brand was formed to conduct gold exploration in Egypt. In 2005, the combined company received temporary use of 160 square kilometres for gold mining as a part of the Sukari Gold project in the eastern desert of Egypt.

News on classic gold, and even the US dollar, can also affect the quotes of mining companies. You can join this market by opening an account with FxPro and proceeding to the trading platform or app. Our clients can Buy and Sell CFD on shares and speculate on the changes in the asset price. This is convenient because you can set the trade volume by yourself, as well as any stop loss or take profit levels.

First, take a look at the online chart and decide whether to include Centamin plc in your trading portfolio. Like all hot stocks, they can be extremely volatile, so be aware of risk management rules. This and more is covered in this free online training course on the FxPro website.

If you need help, you can always contact the FxPro support team by phone, email or online chat. Please note that the share price shown on this page is for informational purposes only. You can find the most accurate Bid and Ask quotes directly on the FxPro trading platforms.

Among the additional tools helping you make informed decisions are the Economic and Dividend Calendar and analytical resources provided by FxPro.

Start Trading Stock CFDs with a global broker Today!