FxPro Help Centre - Glossary

Economische kalender (Economic Calendar)

Economische kalender - een belangrijk hulpmiddel voor deelnemers aan de financiële markten, met een overzicht van geplande gebeurtenissen die van invloed zijn op economische trends en marktbewegingen. Het omvat alles, van de publicatie van overheidsrapporten tot beslissingen van centrale banken, en biedt een blik op factoren die van invloed kunnen zijn op beleggingslandschappen.

Wat is de Economische Kalender?

Deze kalender is niet zomaar een lijst; het is een strategische troef. Door economische indicatoren, beleidsvergaderingen en andere belangrijke gebeurtenissen bij te houden, kunnen beleggers en traders marktvolatiliteit en kansen voorspellen. Het is onmisbaar voor het opstellen van goed geïnformeerde, tijdige beleggingsstrategieën.

Voorbeeld van een Economische Kalender

Stel dat de economische kalender een aankondiging bevat over de banengroei in de VS. Beleggers kijken nauwlettend, omdat dergelijke gegevens het marktsentiment kunnen beïnvloeden en zo de aandelenkoersen en valutakoersen kunnen beïnvloeden. Gewapend met deze kennis kunnen ze hun posities aanpassen om zich af te schermen tegen mogelijke neerwaartse marktfluctuaties of om te profiteren van de aankomende groei.

Duik in onze site, waar de economische kalender niet slechts een functie is - het is uw toegangspoort tot het beheersen van de marktdynamiek. Ga ermee aan de slag om uw beleggingsaanpak te verbeteren en een stap voor te blijven in het steeds veranderende financiële landschap.