FxPro Help Centre - Glossary

Marge (Margin)

Marge (Margin)

Marge - de hoeveelheid kapitaal die vereist is op een rekening om een handelspositie te openen en te behouden, in wezen een storting die ervoor zorgt dat de rekening potentiële verliezen kan dekken.

Wat is Marge?

Marginhandel versterkt de koopkracht van een belegger door hem in staat te stellen geld te lenen om meer effecten te kopen dan hij met zijn eigen kapitaal zou kunnen. Deze financiële hefboom kan het potentiële rendement op een belegging aanzienlijk verhogen, maar brengt ook een hoger risico met zich mee, inclusief de mogelijkheid van verliezen die de initiële marge overschrijden.

Voorbeeld met Marge

Stel dat je een grote positie wilt openen in een valutapaar op FxPro, maar je wilt niet het volledige vereiste bedrag vastleggen. Met margin kunt u een fractie van de totale waarde storten, bijvoorbeeld 10%, om volledige blootstelling aan de positie te krijgen. Als de markt in uw voordeel beweegt, is uw winst gebaseerd op de totale waarde van de positie, niet alleen op het bedrag dat u in eerste instantie hebt ingelegd. Als de markt echter tegen u beweegt, kunnen verliezen zich snel opstapelen, waardoor mogelijk extra fondsen nodig zijn om de positie open te houden.